Wie zijn wij

Leuk dat je een kijkje neemt op onze site “Spirit of Corylus”.

Wij zijn Christina en Wim en zijn erg trots op onze Witte Herder “Fender”.
In 2015 zochten wij een hond, maar welke hond, daar hadden wij nog geen idee van.

Na het lezen van info over de Witte Herder, op de website van de Raad van Beheer, zijn wij op zoek gegaan naar een pup.
In oktober 2015 was het zover dat wij Fender konden halen, zij was inmiddels een pup van 8 weken.
Klein en nog erg kwetsbaar nam ik, Christina, haar op mijn arm achter in de auto. Ze kroop dicht tegen mij aan en piepte zachtjes, wat was dit voor haar spannend.
Uit het geborgen nest bij haar broertjes en zusjes vandaan gehaald en met ons mee een nieuwe toekomst tegemoet.

Thuis stond alles voor haar klaar, wat zoal nodig is, voor de verzorging van een pup. De eerste week was voor haar moeilijk, ze piepte en blafte regelmatig. Ik ben de eerste twee nachten in de huiskamer vlak bij haar gaan slapen zodat ze niet al te lang alleen gelaten werd. Ik ging mij steeds meer verdiepen in het ras van de Witte Herder.
De volgende stap was voor ons om een nestje bij Fender te krijgen en zo kwam van het één het ander. Om mijn kennis meer diepgang te geven heb ik bij Woofexperience te Utrecht de Fokkerscursus gedaan en ben ik nu bezig om het Kynologische Kennis 1 diploma te halen waarvan ik module 1 heb afgerond.