Nestverwachting

Voorbereiding op nestje C

Focus: Dahlia – Kristyna Spirit Of Corylus

HD:       A  0 / 35.0 
ED:       0 (Vrij)      
MDR1:  Normaal
DM:      Normaal

Kees: Kees Caesey of Haely’s Future

HD            :  A (FCI)
ED            :  0 (vrij)
MDR1  :  +/+ (vrij)
DM           :  N/N (vrij)

Bezoek website van Kees

Ons teefje Focus heet officieel: Dahlia – Kristyna Spirit Of Corylus.

Zoals de meeste Witte Herders is ook Focus lief en zachtaardig, dit vereist dat wij naast structuur haar heel liefdevol en zorgzaam hebben begeleidt in de ‘grote mensen’ wereld.  Ze is altijd vrolijk en gaat huppelend door het leven. Nooit heeft ze zich agressief of geïrriteerd gedragen naar andere honden, katten of mensen. Ook bij kinderen is ze erg lief.

Zij is heel zorgzaam en schoon op zichzelf en haar omgeving. Ook tijdens wandelingen let zij op je en komt regelmatig even terug voor een knuffel.

Vrij snel zijn wij met haar naar een puppycursus gegaan, ze blijkt nergens bang voor te zijn. Ballen of iets dergelijks apporteren vindt ze maar saai. Het  liefst gaat ze haar neus achterna en vindt ze  “zoekspelletjes” prachtig; ze geeft dan niet snel op.

Focus is een heel lieve zachtaardige hond die perfect luistert, behalve als er andere honden in de omgeving zijn. Want net als in haar puppytijd is ze dan bijna niet te houden; ze wil maar één ding en dat is spelen en nog eens spelen met andere honden.

Wij zijn dan ook heel erg blij, zeg maar gerust “Verliefd op mevrouw de Wit”, zoals Ton Verlind dat zo prachtig beschrijft in zijn boek:  “Dagboek van een Zwitserse Witte Herder”.

Focus krijgt puppy’s.

Inmiddels heeft Focus aan alle voorwaarden van het Fokregelement van de VZWH en van de Raad van Beheer voldaan om van haar een nestje te krijgen waarbij de pups van een geldig stamboom kunnen worden voorzien.

Voor Focus wordt dit haar eerste nestje. Wij hebben dit keer niet erg lang hoeven zoeken naar een geschikte dekreu.

Kees (Kees Caesey of Haely’s Future)  is een lieve, geduldige en erg zachtaardige reu. Met “Kees” hadden wij goede ervaring omdat zij de vader is van het 2e nestje van Fender. Kees is voor ons een geschikte reu, in een andere bloedlijn dan die van Focus en Fender, om een zo stabiel mogelijk nestje met pups te krijgen. Op die manier willen wij niet alleen een nestje maar ook een bijdrage leveren aan het gezond houden van dit prachtige ras.

Focus is inmiddels gedekt in week 6 van 2023.  Wij hopen een nestje van haar te krijgen rond 10 april 2023 (Pasen) met gezonde pups. De pups groeien straks bij ons op in huiselijke sfeer; ze kunnen kennis maken met onze katten Vlag en Wimpel maar ook met volwassenen en kinderen. De totale socialisatieperiode duurt tot de hond ongeveer vier maanden oud is. Alle tijd en aandacht die je in deze periode aan jouw hond besteedt, verdien je daarna dubbel en dwars terug.

Gemiste kansen tijdens deze periode kun je later niet meer inhalen.

Wij zijn aangesloten bij de  “Vereniging Zwitserse Witte Herder” van Nederland namelijk de VZWH en wereldwijd bij de FCI.

En natuurlijk ingeschreven bij de Raad van Beheer. We houden ons aan het fokregelement van de VZWH en de Raad van Beheer op Kynologisch gebied in Nederland.
Focus is getest op HD, ED, Spondylose, MDR1 en DM, tevens heeft zij het “Fokgeschiktheidscertificaat” van de VZWH.

De pups worden ontwormd op de leeftijd van 2, 4, 6 en 8 weken en krijgen hun eerste vaccinatie en gezondheidscheck bij de dierenarts als ze zes weken zijn. In diezelfde week komt er ook een medewerker van de Raad van Beheer om de pups te voorzien van een chip en om DNA af te nemen. De pups krijgen het officiële stamboom van de Raad van Beheer op Kynologisch gebied in Nederland, een Europees paspoort van de dierenarts en ze worden overgedragen aan de nieuwe eigenaar door middel van een koopcontract.

Afhankelijk van het kennismakingsgesprek en uw woon-leef-gezinssituatie bekijken wij welke pup het beste bij u past. Behalve onze eigen observaties gebruiken wij bij de keuze als hulpmiddel ook de Campbell karaktertest. Uitgangspunt is altijd dat het belang van de pup voorop staat.

De nieuwe baasjes van de pups kunnen altijd bij ons terecht voor vragen. Als een hond onverhoopt niet langer bij de eigenaar kan blijven om welke reden dan ook, zijn wij altijd bereidt om samen met de eigenaar te helpen bij herplaatsing.

Meer daarover vindt u op onze informatie pagina.

Bent u geïnteresseerd in een pup van Focus en Kees dan kunt u contact met ons opnemen via het contactformulier

Stamboom en gezondheidscertificaten van Focus en Kees kunt u desgewenst inzien bij persoonlijke kennismaking.