Nestverwachting

Onze witte herder Focus zal waarschijnlijk in het 1e kwartaal van 2023 gedekt worden. Na de dekking zullen wij informatie op de website plaatsen; vooraf contact met ons opnemen heeft weinig zin.

Voorbereiding op nestje B

Wij hebben een lief mannetje voor Fender gevonden en stellen hem graag aan u voor. Ik ben Kees, stoer maar erg lief.

Mijn geregistreerde naam is: KEES CAESEY OF HAELY’S FUTURE Ik ben ook in 2015 geboren en een paar maanden ouder dan Fender. Op 27 januari heb ik voor het eerst kennis gemaakt met Fender, een mooi vrouwtje al zeg ik het zelf en alles er op en er aan. Wij moeten natuurlijk nog even afwachten of onze prille liefde tot een mooi resultaat heeft geleid. Op 18 maart laten wij een röntgenfoto maken in plaats van een echo, dan weten we ook hoeveel puppy’s er naar verwachting zijn. Komt U op de wachtlijst dan is dat zonder wederzijdse verplichtingen; tot het ondertekenen van het koopcontract. Afhankelijk van het kennismakingsgesprek en uw woon-leef-gezinssituatie bekijken wij welke pup het beste bij u past. Behalve onze eigen observaties gebruiken wij bij de keuze als hulpmiddel ook de Campbell karaktertest. Uitgangspunt is altijd dat het belang van de pup voorop staat.

Nestje B: Geboren op 27 maart 2021

Voorbereiding op nestje A

Fender heeft in juni 2019 haar 1e (A) nestje gekregen, inmiddels zijn alle puppy’s bij een nieuw baasje. Foto’s van dit nestje kunt u vinden in de galerij. Op deze pagina vindt u onder andere informatie over hoe wij ons voorbereiden op het fokken van puppy’s en welke stappen er tijdens zo’n periode zijn genomen.

Op deze pagina staan enkele foto’s van Fender toen zij nog een pup was.
Inmiddels heeft Fender aan alle voorwaarden van het Fokregelement van de RZWH en van de Raad van Beheer voldaan om van haar een nestje te krijgen waarbij de pups van een geldig stamboom kunnen worden voorzien.

Voor Fender was dit haar eerste nestje. Wij hebben langdurig en zorgvuldig gezocht naar een geschikte reu in een andere bloedlijn dan die van Fender, om een zo stabiel mogelijk nestje met pups te krijgen. Op die manier willen wij niet alleen een nestje maar ook een bijdrage leveren aan het gezond houden van dit prachtige ras. Wij hebben gezocht naar een goede combinatie en die lijken wij gevonden te hebben in Ayuki met Fender. De pups groeien bij ons op in huiselijke sfeer; ze kunnen kennis maken met onze kat Wimpel maar ook met volwassenen en kinderen. De totale socialisatieperiode duurt tot de hond ongeveer vier maanden oud is. Alle tijd en aandacht die je in deze periode aan jouw hond besteedt, verdien je daarna dubbel en dwars terug. Gemiste kansen tijdens deze periode kun je later niet meer inhalen.
Wij zijn aangesloten bij de VZWH (Vereniging Zwitserse Witte Herder); een fusie per 1 januari 2021 met de verenigingen RZWH en ZWHVN en houden ons aan de fok-regelementen van de rasvereniging VZWH en de Raad van Beheer.

Fender is getest op HD, ED, Spondylose, MDR1 en DM, tevens heeft zij het “Fokgeschiktheidscertificaat” van de RZWH.

De pups worden ontwormd op de leeftijd van 2, 4, 6 en 8 weken en krijgen hun eerste vaccinatie en gezondheidscheck bij de dierenarts als ze zes weken zijn. In diezelfde week komt er ook een medewerker van de Raad van Beheer om de pups te voorzien van een chip en om DNA af te nemen. De pups krijgen het officiële stamboom van de Raad van Beheer op Kynologisch gebied in Nederland, een Europees paspoort van de dierenarts en worden overgedragen naar de nieuwe eigenaar door middel van een koopcontract.
De nieuwe baasjes van de pups kunnen altijd bij mij terecht voor vragen. Als een hond onverhoopt niet langer bij de eigenaar kan blijven wonen om welke reden dan ook, zijn wij altijd bereidt om samen met de eigenaar te helpen bij herplaatsing, Meer daarover vindt u op onze Informatie pagina.

Heeft u behoefte aan extra informatie dan kunt u contact met ons opnemen via het contactformulier