Informatie

Ras beschrijving Zwitserse Witte Herder

Een hond die alles in zich heeft om op slag verliefd op te worden! Eén blik is vaak al voldoende om doordrongen te worden van hun vriendelijke persoonlijkheid, hun knappe verschijning en opgeruimde levendigheid. Het hebben van plezier dragen ze graag uit, een karaktereigenschap waarmee ze hun baasjes uitnodigen om ook actief met ze bezig te zijn. Want naast lief, leuk en gezellig blijven het slimme Herdershonden die zowel lichamelijk als geestelijk van een uitdaging houden. Dat maakt ze erg geschikt voor verschillende takken van hondensport zoals gehoorzaamheid, behendigheid, flyball, speuren en allerlei variaties daarvan. Ook zien we dat de Zwitserse Witte Herder steeds vaker wordt ingezet als reddingshond, hulphond, blindengeleidehond, therapiehond of alarmhond.

Maar bovenal is de Zwitserse Witte Herder een hond die zijn mand graag bij zijn familie in huis heeft staan, van knuffelen en wandelen houdt en vaak te porren is voor een spelletje. Kortom, de Zwitserse Witte Herder is een humoristische hond die kracht uitstraalt, atletisch beweegt en hoge ogen gooit als vriendelijke familiehond met een aanleg om goed overweg te kunnen met kinderen en die u vaak versteld zal doen staan van hun sportieve prestaties.


Herplaatsers

Heeft u een Zwitserse Witte Herder en kunt u er helaas zelf niet meer voor zorgen? Op de website van de VZWH kunt u zich aanmelden via herplaatsers. Deze service is gratis voor leden en alleen bedoeld voor Zwitserse Witte Herders met een stamboom. De fokker van uw Zwitserse Witte Herder moet hierover zijn of worden ingelicht. Wij verwachten van u een eerlijke beschrijving van uw Zwitserse Witte Herder en van de reden waarom uw hond herplaatst moet worden. Bij de VZWH kunt u een vermelding aanvragen op de herplaatsingspagina.

Formulier van overlijden hond – VZWH

Om een goed en compleet overzicht te verkrijgen van de gezondheid van ons ras in Nederland is het belangrijk
de overlijdensgegevens van de honden en de reden/oorzaak van overlijden te registreren en toe te voegen in de Database.
U kunt het overlijden van uw hond melden door middel van het invullen van dit formulier.
Hartelijk bedankt voor het invullen van het formulier en wij wensen u veel sterkte met het verlies van uw hond.

Bron
Raad van Beheer:  Houden van honden